Optimale temperatuur in de vriezer/diepvrieszone
Voor de houdbaarheid van levensmiddelen is het zeer belangrijk dat u de juiste temperatuur instelt. Als de temperatuur daalt, ontstaan er minder snel micro-organismen. De levensmiddelen bederven niet zo snel.
Om verse levensmiddelen in te vriezen, moet de temperatuur -18 °C bedragen. De houdbaarheid van de levensmiddelen kan zo worden verlengd en de optimale kwaliteit blijft daarbij behouden.
Zodra de temperatuur tot boven -10 °C stijgt, begint de ontbinding door micro-organismen en zijn de levensmiddelen minder lang houdbaar. Daarom mogen (gedeeltelijk) ontdooide levensmiddelen pas weer worden ingevroren, nadat ze zijn verwerkt (koken of bakken/braden). Door de hoge temperaturen worden de meeste micro-organismen gedood.
De temperatuur in de vriezer/diepvrieszone gaat omhoog:
wanneer u vaker en gedurende langere tijd de deur van het apparaat opent.
naarmate er meer levensmiddelen worden bewaard.
naarmate de temperatuur van de levensmiddelen die in het apparaat gelegd zijn hoger is.
wanneer de omgevingstemperatuur van het koelapparaat hoger is. Het koelapparaat is vervaardigd voor een bepaalde klimaatklasse (omgevingstemperatuurbereik) waar de kamertemperatuur niet boven of onder mag liggen.