Wat zoek je?Dealer zoeken
Eerste hulp bij storingen

Koelen en vriezen

Koelen en vriezen

Levensmiddelen op de juiste manier bewaren in de vriezer

Optimale temperatuur in de vriezer/diepvrieszone

Voor de houdbaarheid van levensmiddelen is het zeer belangrijk dat u de juiste temperatuur instelt. Als de temperatuur daalt, ontstaan er minder snel micro-organismen. De levensmiddelen bederven niet zo snel.

Om verse levensmiddelen in te vriezen, moet de temperatuur -18 °C bedragen. De houdbaarheid van de levensmiddelen kan zo worden verlengd en de optimale kwaliteit blijft daarbij behouden.
Zodra de temperatuur tot boven -10 °C stijgt, begint de ontbinding door micro-organismen en zijn de levensmiddelen minder lang houdbaar. Daarom mogen (gedeeltelijk) ontdooide levensmiddelen pas weer worden ingevroren, nadat ze zijn verwerkt (koken of bakken/braden). Door de hoge temperaturen worden de meeste micro-organismen gedood.

De temperatuur in de vriezer/diepvrieszone gaat omhoog:

  • wanneer u vaker en gedurende langere tijd de deur van het apparaat opent.

  • naarmate er meer levensmiddelen worden bewaard.

  • naarmate de temperatuur van de levensmiddelen die in het apparaat gelegd zijn hoger is.

  • wanneer de omgevingstemperatuur van het koelapparaat hoger is. Het koelapparaat is vervaardigd voor een bepaalde klimaatklasse (omgevingstemperatuurbereik) waar de kamertemperatuur niet boven of onder mag liggen.

Houdbaarheid van levensmiddelen in de vriezer/diepvrieszone

  • Schepijs: 2 tot 6 maanden

  • Brood, bakwaren: 2 tot 6 maanden

  • Kaas: 2 tot 4 maanden

  • Vis, vet: 1 tot 2 maanden

  • Vis, mager: 1 tot 5 maanden

  • Worst, ham: 1 tot 3 maanden

  • Wild, varkensvlees: 1 tot 12 maanden

  • Gevogelte, rundvlees: 2 tot 10 maanden

  • Groenten, fruit: 6 tot 18 maanden

  • Kruiden: 6 tot 10 maanden

De opgegeven bewaartijden zijn waarden bij benadering (ervan uitgaande dat levensmiddelen vers worden ingevroren).

Bij de in de handel verkrijgbare diepvriesproducten is de op de verpakking aangegeven uiterste houdbaarheidsdatum beslissend.

Vind jouw handleiding

Vind jouw handleiding

Hier vind je alle handleidingen voor je Miele apparaten.
Vind jouw handleiding
Boek een technicus

Boek een technicus

Je kunt bij ons zowel online als telefonisch een vraag stellen of een afspraak maken.
Plan een bezoek
24/7 ondersteuning

24/7 ondersteuning

Bekijk hier de verschillende manieren om contact met ons op te nemen.
Neem contact met ons op