Lees hier alles over Miele TwinDos

Uw TwinDos wasmachine

Het TwinDos-systeem wordt gebruikt met UltraPhase 1 en UltraPhase 2-wasmiddel van Miele. Het TwinDos-systeem doseert geheel automatisch de juiste hoeveelheid op het ideale moment tijdens het wasproces. Of het nu gaat om bonte of witte was.

UltraPhase 1 en 2

Automatisch doseren met TwinDos is niet alleen handig, maar zorgt er ook voor dat uw was perfect schoon wordt. Om gebruik te kunnen maken van UltraPhase 1 en 2, moet het TwinDos doseersysteem op uw wasautomaat geactiveerd zijn. Is dat niet het geval of wilt u hier meer informatie over, bekijk dan deze video

Na activatie en ingebruikneming worden UltraPhase 1 en 2 tijdens het wasproces op verschillende tijdstippen gedoseerd. UltraPhase 1 en UltraPhase 2 reinigen wit en gekleurd textiel grondig. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is UltraPhase 1 geen vervanging voor bonte was, en UltraPhase 2 voor alleen maar witte was. Juist de combinatie van beide producten zorgt voor het beste wasresultaat.

Heeft u delicate stoffen zoals wol of zijde? Gebruik dan bij voorkeur Miele-caps.

Nieuwe geur

UltraPhase 1 en UltraPhase 2 hebben van origine geen geur. De vernieuwde flacons hebben echter de bekende frisse Miele Aqua geur! Daarmee is de geur na het wassen intensiever en langer aanwezig dan voorheen.

Bewaartips UltraPhase 1 en 2

De flacons voor UltraPhase 1 en 2 dienen rechtop, vorstvrij en uit het zonlicht bewaard te blijven. Als de flacons niet rechtop bewaard worden, bestaat de kans dat de flacons met wasmiddel vacuüm trekken. Dit komt omdat er een rond beluchtingsventieltje aan de bovenzijde zit, die lucht doorlaat als er vloeistof uit de flacon wordt gepompt. Als de flacon al is gebruikt en de flacon staat niet rechtop, dan komt er zeep in het ventieltje en kristalliseert de zeep. Gevolg is dat het ventiel verstopt raakt en de flacon vacuüm wordt gezogen.

Het wasmiddel is vervolgens niet meer bruikbaar, wat zonde zou zijn! Rechtop zetten van de flacons voorkomt dus het vacuümtrekken van de flacons met wasmiddel.

Zeepdosering

De TwinDos-dosering is automatisch ingeschakeld bij alle programma's waarbij een dosering mogelijk is. De dosering is ook afhankelijk van de waterhardheid. Informeer bij uw waterleidingbedrijf naar de hardheid van het water in uw regio.

Waterhardheid:
 
Hardheidsgraad          Totale hardheid in mmol/l          Duitse hardheid dH
Zacht (l) 0 - 1,5 0 - 8,4
Gemiddeld (ll) 1,5 - 2,5 8,4 -14
hard (lll) > 2,5 > 14

Over het algemeen kunt u van onderstaande waardes uitgaan:

 

Waterhardheid is zacht

Waterhardheid is gemiddeld

Waterhardheid is hard

UltraPhase 1

48ml

60ml

72ml

UltraPhase 2

36ml

45ml

54ml

Tip: De doseringen van het wasmiddel zijn vanuit de fabriek ingesteld. Bij te veel schuimvorming kunt u de dosering verlagen door uw voorkeur aan te passen bij ‘Instellingen’ op uw TwinDos wasmachine.

U kunt ook de voorgestelde kleur van het wasgoed wijzigen. Dit doet u door op het display de sensortoets Wit of Bont te selecteren.

Vuilgraad

Uw TwinDos wasmachine kent drie vuilgraden:

1. Licht vervuild: Er zijn geen vlekken te zien

2. Normaal vervuild: Er zijn verontreinigingen te zien en/of wat lichte vlekken

3. Sterk vervuild: Er zijn duidelijk vuil en/of vlekken te zien

De dosering van het wasmiddel via TwinDos en de hoeveelheid water voor het spoelen zijn standaard ingesteld op vuilgraad 2: normaal vervuild.

Wilt u een andere vuilgraad (en dus ook andere dosering van het wasmiddel), tip dan op het display het symbool van het T-shirt aan om de gewenste vuilgraad te bepalen. De hoeveelheid wasmiddel en spoelwater worden vervolgens aangepast aan de vuilgraad.

De lengte van het wasprogramma

De nieuwe wasmachines worden steeds zuiniger met water en energie. En gelukkig maar. Maar wat is dan de reden dat de wasprogramma’s tegenwoordig ook langer (kunnen) duren? Dat lijkt elkaar tegen te spreken, maar is het niet als we een stukje theorie erbij pakken.

Kent u de cirkel van Sinner? Het principe van een wasprogramma op uw wasmachine is gebaseerd op de Cirkel van Sinner. De cirkel van Sinner bestaat uit vier delen: temperatuur, beweging, chemie en tijd. De vier delen samen zorgen ervoor dat de was/spoelkwaliteit optimaal is.

Als één van de delen verandert, zullen de andere delen zich hierop moeten aanpassen om de cirkel compleet te houden. Anders geeft het wasprogramma niet meer het gevraagde was/spoelresultaat.

In de loop der jaren zijn de delen temperatuur en beweging kleiner geworden: we wassen tegenwoordig vaker op lagere temperaturen. Omdat het deel chemie niet verandert, zal het deel tijd groter moeten worden om de cirkel compleet te houden. Dit levert een langere wastijd op.

Maar is mijn wasmachine dan wel zuiniger omdat het wasprogramma langer duurt?
Ja, de meeste energie gaat verloren in het opwarmen van het water en wasgoed. De Miele wasmachines hebben energiezuinige motoren. Het kost meer energie om extra water en kleding op te warmen dan de motor een langere tijd te laten werken.

Advies: kies daarom het juiste wasprogramma voor voor uw wasgoed. Zo bent u ervan verzekerd dat uw wasgoed op de meest optimale wijze wordt behandeld met het beste wasresultaat.

Sinner

Alle doseringen op een rij

De TwinDos-dosering is automatisch ingeschakeld bij alle programma's waarbij een dosering mogelijk is. De dosering is ook afhankelijk van de waterhardheid. Bekijk het tabblad ‘Zeepdosering’ voor meer informatie over de waterhardheid in uw regio.

Vanaf april 2019 zijn er nieuwe flacons van UltraPhase 1 en 2. De zeep is geconcentreerder en de instellingen moeten hierop aangepast worden. Hieronder vindt u daarom de zeepdosering voor de oude flacons, de nieuwe flacons, én de zeepdosering voor UltraPhase Sensitive. Let dus goed op welke flacon u gebruikt!

Oude flacons UltraPhase 1 en 2:

 

Waterhardheid is zacht

Waterhardheid is gemiddeld

Waterhardheid is hard

UltraPhase 1

48ml

60ml

72ml

UltraPhase 2

36ml

45ml

54ml

Nieuwe flacons UltraPhase 1 en 2 met geur:

 

Waterhardheid is zacht

Waterhardheid is gemiddeld

Waterhardheid is hard

UltraPhase 1

46ml

58ml

70ml

UltraPhase 2

36ml

45ml

54ml

UltraPhase Sensitive 1 en 2:

 

Waterhardheid is zacht

Waterhardheid is gemiddeld

Waterhardheid is hard

UltraPhase 1

48ml

60ml

72ml

UltraPhase 2

27ml

34ml

40ml