Azuma Makoto

De breekbare schoonheid van de natuur.

Wanneer je de beroemde kunstenaar Azuma Makoto vraagt wat zijn grootste inspiratiebron is, antwoordt hij zonder aarzelen: “de natuur.” Omdat hij zo wordt gefascineerd door de teerheid ervan. Voor Miele gebruikte hij dit vergankelijke element om een aantal ijssculpturen te creëren en zo een kunstzinnige parallel met de kookkunst op het hoogste niveau tot stand te brengen.

Waarmee hij zijn kunstwerken maakt

Innovatieve functies

Oven

Geavanceerd koken

Dialog oven

Slim koken

Inductiekookplaat

“Ik heb een diepe, intuïtieve verbinding met bloemen. In mijn studio in Tokyo of tijdens mijn reizen.”

Azuma Makoto, wereldwijd bekende bloemenkunstenaar

Wereldkunstenaar

Het epicentrum van zijn creatieve kunnen is zijn exclusieve bloemenboetiek in Tokyo. Desondanks verlaat hij zijn thuisstad vaak om over de wereld te reizen, zijn kunst tentoon te stellen en te presenteren of om nieuwe bloemen en planten te ontdekken. Hij is constant bezig zijn grenzen te bepalen en die dan weer te verleggen. Om iets te creëren dat een echte impact heeft op de mensheid.

De werken van Makoto vinden hun oorsprong in de “Ikebana” – de traditionele Japanse bloemsierkunst. De bloemen precies zo plaatsen en ondertussen met hen communiceren brengt Makoto in een meditatieve staat. Op dat moment is hij volkomen rustig en kan hij zijn creativiteit de vrije loop laten. De ijssculpturen die hij voor Miele heeft gemaakt, tonen precies dat moment – en zijn zo een beleving voor anderen.

 

     

Zoon van een chef-kok

Als zoon van een kok heeft Makoto vaak zijn vader aan het werk gezien en daarmee groot respect en enthousiasme voor dit beroep ontwikkeld: “Koken is een kunst en lijkt erg op bloemsierkunst. Op beide terreinen kies, arrangeer en controleer je natuurlijke materialen, en denk je erover na wat je daarmee bij mensen kunt oproepen.” Kunstenaars en chef-koks weten dat je de beste apparaten nodig hebt om buitengewone resultaten te creëren.

“Ik heb de topkoks aan het werk gezien en ben onder de indruk van hun fantastische vakmanschap. Hoe kunnen zij met slechts één gerecht zoveel variatie uitdrukken?”

 

Het komt op de uitrusting aan

Vraag je Makoto naar zijn manier van werken, dan zal hij meteen over zijn schaar vertellen. Als je iets groots wilt realiseren, heb je gereedschap nodig waarop je kunt vertrouwen. Gereedschap dat een verlengstuk van je lichaam is en waarmee je elk klein detail onder controle hebt.

 

   

 

Vier florale installaties

Makoto maakte vier verschillende bloemencreaties – elk geïnspireerd op zowel de elementaire technologie van de betreffende keukeninbouwapparaten als op natuurlijke landschappen. Een gletsjer voor de Dialog oven, een woestijn voor de oven, een meer voor de inductiekookplaat en een regenwoud voor de combi-stoomoven. De resultaten zijn combinaties van kleuren en texturen, die werelden voorstellen waarvan voorheen niemand had kunnen dromen. Elk daarvan is opnieuw een uitnodiging om van nieuwe hoogtes van ambacht, design en performance te genieten.

“Het is belangrijk om je goed te voelen. Maar ook om mensen te verrijken.”

 

Jij bent aan de beurt

Klaar voor de start, koken maar!

Ontdek andere verhalen

Kyle Connaughton

De kok met 3 Michelinsterren gaat in elk opzicht voor de perfectie van zijn ingrediënten: van hun herkomst tot en met de presentatie op het bord.

Helena Rizzo

Deze ongelooflijk getalenteerde chef-kok uit Brazilië heeft bij elk ingrediënt dat ze tegenkomt een verhaal.

Dalad Kambhu

Dalad Kambhu is een chef-kok met een Michelinster en heeft een unieke kookstijl en een bijzonder levensverhaal.

Ontdek het nieuwe koken met ovens, inductiekookplaten, koffiemachines en nog veel meer van Generatie 7000.

Miele. Kwaliteit die zijn tijd ver vooruit is