Dalad Kambhu

Wereldburger met een culinaire missie.

Met culturele wortels in Thailand en succesverhalen uit de restaurants in New York is Dalad Kambhu echt een bron van inspiratie. Na een carrière als model is ze nu een populaire chef-kok in Berlijn. Ze heeft haar eigen visionaire stijl, die de authentieke Thai Cuisine van een persoonlijke noot voorziet. Ook zonder traditionele opleiding op culinair gebied leidde haar passie voor koken tot de hoogst mogelijke bekroning: de Michelinster.

Waarmee ze kookt

Geavanceerd koken

Dialog oven

Slim koken

TwoInOne

Innovatieve functies

Oven

“Er zouden zich meer vrouwen in deze positie moeten bevinden.”

Dalad Kambhu geeft commentaar op het feit dat ze in 2019 als enige vrouw een Michelinster kreeg.

Dalads verhaal

Haar verhaal is geen “Model wordt chef-kok”-verhaal, benadrukt Dalad. In plaats daarvan is ze een vrouw die nooit opgeeft: haar passie om steeds iets nieuws te leren, te experimenteren en te proberen, gaf haar de mogelijkheid om als gerenommeerd chef haar ware creativiteit te ontplooien.

 

        

Baanbrekende visie

Het streven naar voedselbereiding met zo min mogelijk verspilling

Dalad streeft ernaar haar passie voor koken zo duurzaam mogelijk vorm te geven. Daarom deelt ze vaak tips en trucs voor hoe je voedselafval beperkt en ingrediënten langer vers houdt. Slimme bewaartrucs kunnen een groot verschil maken, maar ze gaat nog verder: haar keuze om met Miele samen te werken berust ook op een gezamenlijke passie voor duurzaamheid, die bijvoorbeeld tot uitdrukking komt in technologieën zoals de PerfectFresh-koelkastlades waarin groente 5 keer langer vers blijft. Of in de sous-vide-functie voor het vacuüm sealen van levensmiddelen.

“Ik hoop dat ik kan inspireren tot een andere denkwijze. Waarom zouden we geen snacks van aardappelschillen maken? Of gesneden brood invriezen? Ik wil bereiken dat dit soort ideeën eerst in iemand opkomen, voordat we levensmiddelen zomaar weggooien.”

 

         

 

Als in een roes

De eerste indruk die Dalad op je maakt, is eerder rustig, terughoudend en gereserveerd te noemen. Maar laat je daardoor niet van de wijs brengen. Ze is een echte powervrouw in de wereld van de beste chef-koks en ze vraagt net zoveel van zichzelf als van de apparaten die het zover hebben geschopt dat ze in haar keuken mogen staan.

Toen ze moest kiezen welk Miele keukenapparaat ze het eerst wilde proberen, werd ze in eerste instantie aangetrokken door de TwoInOne-kookplaat. De indrukwekkende kookprestaties en de geïntegreerde automatische wasemafvoer geven haar de controle die ze tijdens het koken wenst. Dankzij PowerFlex XL wordt het water sneller aan de kook gebracht. En met ruimte voor vier potten of pannen krijgt ze de snelheid en flexibiliteit die ze nodig heeft om alles uit haar creativiteit te halen.

Dalad bevestigt zonder meer dat de TwoInOne-kookplaat direct maximale prestaties en controle biedt, zodat ze haar creativiteit de vrije loop kan laten.

“Ik woonde 10 jaar lang in een stad die nooit stilstaat. Daarom vind ik het heerlijk om al mijn energie in mijn werk te stoppen.”

 

Jij bent aan de beurt

Klaar voor de start, koken maar!

Ontdek andere verhalen

Helena Rizzo

Deze ongelooflijk getalenteerde chef-kok uit Brazilië heeft bij elk ingrediënt dat ze tegenkomt een verhaal.

Azuma Makoto

De winnaar van “Asia's Best Restaurant” 2015–2018 voorziet zijn gerechten altijd van een nieuw ritme.

Kyle Connaughton

De kok met 3 Michelinsterren gaat in elk opzicht voor de perfectie van zijn ingrediënten: van hun herkomst tot en met de presentatie op het bord.

Ontdek het nieuwe koken met ovens, inductiekookplaten, koffiemachines en nog veel meer van Generatie 7000.

Miele. Kwaliteit die zijn tijd ver vooruit is